Sylwester 2017

Restauracja

„Piwnica pod kominkiem”

ul. Bracka 13 w Krakowie 

Sylwester 2017

Szef kuchni Restauracji ” Piwnica pod Kominkiem” Michał Kopsztajn przygotował dla Państwa wyjątkowe menu:

Aperitif:

Shot „Teraz Polska”

Przystawka:

Terrina ze świni złotnickiej z piklami oraz dressingiem z estragonu

Danie Główne:

Konfitowane policzki wołowe z zapiekanką zieminaczaną oraz kalafiorem w trzech struktorach

Deser:

Brownie czekoladowe podane na kruszonce z białej palonej czekolady ze śliwką flambirowaną w żubrówce oraz sosem malinowym

I Danie Ciepłe:

Pieczona noga kaczki z kopytkami i czerwoną zasmażaną kapustą oraz pieczonym jabłkiem marynowanym w grzańcu

Na koniec:

Staropolski żurek z jajkiem, ziemniakami oraz kiełbasą.

Bufet:

Pieczony schab ze śliwką

Pieczona karkówka z musztardą francuską

Domowej roboty pasztet z żurawiną

Deska serów

Dwa rodzaje sałatek

Różne rodzaje sosów i

Pieczywo, bułeczki

Śledzie po krakowsku na 2 sposoby

Wędzony łosoś oraz pstrąg

Galaretki drobiowe z delikatnymi warzywami

babeczki z pieczarkami i serem

Roladki z wędzonym łososiem i szpinakiem

Słodki Bufet

Napoje oraz alkohol:

1l wody/soku/coli na 2 osoby

0,5l polskiej wódki lub butelka wina na 2 osoby

Butelka wina musującego

Kawa oraz herbata bez ograniczeń

ROZPOCZYNAMY ZABAWĘ O 20:00 KTÓRA POTRWA AŻ DO RANA PRZY NAJWIĘKSZYCH HITACH.

(Wydzielony parkiet z DJ)

Cena: 275zł / os.

( Do 20 Listopada cena: 300 zł/os.)

Cena oprócz menu oraz oferty z alkoholami i napojami zawiera profesionalną obsługę oraz szatnię.